Rens og tomrom
Share
Tilbake Rens og tomrom

RENS OG TOMROM
Uten helt å vite hvorfor sitter CK’s blogger i skrivende stund og føler en tilstedeværelse av … tja, rett og slett tilstedeværelse.

Grunnen for denne umiskjennelige følelsen – følelsen av ikke å føle annet enn å ha skapt et tomrom, der hodet og sinn for en kort stund ikke tenkte en eneste ting, men fantes i øyeblikket-ble utløst av den gjennomtrengende lyden av kirkeklokker en søndags morgen. Luften ble renset, og det samme ble bloggerens tankemønster. Dermed kom tegnet for hva ukens blogg skulle omhandle.

Støy og rusk i hverdagen
I arbeidslivet er det viktig å verne om disse øyeblikkene av ro og tilstedeværelse. Presset på en arbeidsplass og i arbeidslivet kan være massivt. Deadlines, budsjett og forventningspress – sammen med jag fra bedriften og ledere om å yte maksimalt, jag fra en selv om å klatre opp og frem, nå nye høyder i yrkeskarriere. Alt medvirker til å skape støy i våre hverdager. Støy som påvirker vår mentale helse. Støy som lik usynlig sort materie, siger inn og tetter igjen våre menneskelige kanaler for påfyll av legende og helbredende elementer.

Det er vel ingen klisjé at utbrenthet sies å snike seg innpå oss, uten at vi merker hvor slitne vi egentlig er. På etterskudd er vi etterpåkloke. Vi burde tatt noen forhåndsregler og tak … vi burde kjent igjen varslene som kroppen forsøkte å gi.

Å skape rom for positive påfyll
” Følelsen av ikke å føle annet enn å ha skapt et tomrom, der hodet og sinn for en kort stund ikke tenkte en eneste ting, men fantes i øyeblikket”.

Å skape disse tomrommene i oss selv, vil i litteratur rundt positiv energi, beskrives som å la kosmos bre sin vilje over oss. Å la det som skjer, skje. Å ha tro, vilje, ro - samt manifestere gode ønskemål for våre liv. Mindfullness, yoga og meditasjon er tre eksempler på aktiviteter som gir mennesker konkrete øvelser i å skape slike tomrom. En mulighet til å ta et skritt tilbake og distansere seg fra hverdagens jag og mas. La ny, ren og positiv energi fylle rommet vi har skapt oss.

For ro og indre harmoni vil ikke komme” gratis” og av seg selv. Å skape tomrom krever rens.

Denne gangen var kirkeklokkenes rensende lyd medvirkende til dagens tomrom for CK.

Hva er med på å skape dine tomrom?


TilbakeDel:

Skriv en kommentar

Security code
Oppdater

SISTE INNLEGG

SISTE KOMMENTARER

OM WORK IT
Velkommen til vår uformelle men dog så innsiktsfulle blogg om arbeidslivet.

Her finner du alt fra faglig til humoristisk innhold.

Les og kos deg i kaffepausen!